Honda EX5 baharu, tampil bersama jalur grafik yang ikonik

Pulau Pinang, 13Februari 2020 – Honda EX5 kini sedia untuk memenangi hati dan jiwa rakyat Malaysia berinspirasikan daripada versi yang terkenal dengan ketahanan tinggi. Honda EX5 baharu ini menampilkan rupa rekaan neo-klasik serta digabungkan dengan grafik yang lebih menonjol.

Ianya dikuasakan dengan enjin 110cc silinder tunggal dengan penyejukkan udara dan mampu menghasilkan kuasa maksima 6.37 kW pada 7,500 rpm dan tork maksima 8.62 N.m pada 5,500 rpm. Model baharu ini menawarkan lebih penjimatan bahan api menerusi sistem Suntikan Bahan Api Terancang (PGM-Fi) yang menghasilkan emisi yang rendah.

Honda EX5 model tahun 2020 ini didatangkan dalam dua varian iaitu roda tuangan (cast wheel) dan roda jejari (spoke wheel). Kedua-dua varian ini ditawarkan dengan warna pilihan, Pearl Nightfall Blue (Biru) dan Pearl Magellanic Black (Hitam).

Untuk maklumat lanjut mengenai Honda EX5, pelanggan boleh kunjungi pengedar Honda terdekat atau hubungi talian bebas tol Honda di 1-800-88-3993 atau layari www.boonsiewhonda.com.my