Inovasi elektronik dengan cara Ducati

Setiap buah motosikal Ducati adalah gabungan terbaik antara keindahan rekabentuk dan teknologi. Keseimbangan unik yang telah dapat dibina oleh pengeluar Borgo Panigale selama bertahun-tahun ini, telah menggabungkan perhatian kepada reka bentuk dengan kerja berterusan R&D dalam bidang inovasi. Daripada Multistrada V4 kepada Scrambler, melalui Panigale V4, setiap model direka untuk menawarkan Ducatisti hanya yang terbaik, terima kasih kepada penyelesaian canggih yang mampu memberikan mereka pengalaman yang tidak dapat dilupakan setiap kali mereka berada di atas motosikal Ducati.

Dalam pengertian ini, elektronik telah memainkan peranan asas, dan sebab inilah juga terutamanya dalam tempoh 15 tahun yang lalu, Ducati telah melabur setiap waktu dalam pembangunan teknologi untuk lebih terus maju. Penyelesaian elektronik ini memungkinkan untuk mereka terus memperhalusi watak setiap model motosikal yang dicipta mengikut penggunaan yang dimaksudkan sama ada untuk membolehkan prestasi terbaik di trek dengan Panigale V4 atau untuk memberikan perjalanan yang paling selesa dan menarik dengan Multistrada V4.

Dengan pengalaman dan kesedaran ini, selama bertahun-tahun Ducati telah memperkenalkan banyak penyelesaian yang kemudiannya menjadi standard pada motosikal dalam pelbagai segmen. Semua ini adalah “cara Ducati”. Metodologi kerja yang membolehkan Ducati mencipta produk yang semakin inovatif dengan kualiti yang lebih baik dari tahun ke tahun, membuktikan bagaimana komitmen strategik pengeluar Borgo Panigale, daripada persaingan perlumbaan kepada R&D, melalui pelaburan dalam percubaan, disasarkan, tahun demi tahun, memberikan Ducatisti motosikal impian mereka.

Inovasi yang diperkenalkan oleh Ducati sebagai yang pertama di dunia:

• 2008, Kawalan Daya tarikan DTC – 1098 R

• 2009, lampu hadapan LED – Streetfighter 1100

• 2010, Mod Menunggang – Multistrada 1200 S

• 2011, instrumentasi TFT – Diavel

• 2012, Pengurusan Brek Enjin Elektronik (EBC) – Panigale 1199

• 2012, Lampu depan LED penuh – Panigale 1199

• 2021, Kawalan Pelayaran Adaptif/Pengesanan Titik Buta – Multistrada V4

• 2023, Penyahaktifan Lanjutan (  Extended Deactivation ) – Perhimpunan Multistrada V4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *