Kekal selamat dan terjamin dengan penggantian cermin depan Allianz

Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (Allianz General) mengukuhkan komitmennya untuk menyediakan penyelesaian inovatif dan berorientasikan pelanggan untuk perlindungan kenderaan dengan perkhidmatan Penggantian Cermin Depan.

Sejak pelancaran Penggantian Cermin Depan Allianz pada tahun 2020, Allianz General telah berkhidmat kepada lebih daripada 2500 pelanggan.

Dilancarkan pada Jun 2020 di sekitar Lembah Klang, penyelesaian inovatif ini menyediakan pemegang polisi Allianz Motor Private Car Comprehensive dengan perkhidmatan yang mudah dan bebas masalah tanpa memerlukan sebarang dokumentasi. Ia menawarkan penggantian atau pembaikan untuk cermin depan yang retak dan rosak di lokasi pelanggan atau lokasi pilihan mereka. Sejak Mei 2022, perkhidmatan ini tersedia di bandar-bandar utama di seluruh Malaysia.

Penggantian Cermin Depan Allianz General juga menyediakan pengalaman tanpa tunai yang lancar dengan penggantian cermin asli dan jaminan seumur hidup. Perkhidmatan ini, yang boleh diakses dengan menghubungi 1800-22-5542, memastikan pelanggan menerima bantuan dengan cepat tanpa memerlukan kertas kerja yang panjang. Kereta perkhidmatan berjenama Allianz akan dihantar ke lokasi pelanggan atau lokasi pilihan mereka dalam masa sejam, dengan ketara mengurangkan masa menunggu dan mempermudahkan proses pembaikan.

Ketua Pegawai Tuntutan Allianz General, Damian Williams menekankan falsafah berorientasikan pelanggan yang mendorong kejayaan perkhidmatan ini. “Perkhidmatan Penggantian Cermin Depan ini direka dengan keselesaan dan keselamatan pelanggan sebagai keutamaan. Pengembangan perkhidmatan ini kepada lebih banyak bandar mengukuhkan komitmen kami yang tidak berbelah bahagi dalam menyediakan penyelesaian yang cepat dan boleh dipercayai bila-bila dan di mana sahaja pelanggan kami memerlukannya.”

Allianz General tetap yakin dengan tawaran perkhidmatannya yang kukuh. “Apabila pemain baru memasuki pasaran, kami mengalu-alukan persaingan yang akhirnya memberi manfaat kepada semua pemandu. Pelanggan bergantung kepada kami pada masa keperluan dan kami berharap bahawa infrastruktur yang telah ditubuhkan, rangkaian perkhidmatan yang komprehensif, dan dedikasi yang tidak berbelah bahagi kepada kualiti memberi mereka perlindungan yang mereka perlukan,” kata Williams.

Bagi mereka yang memerlukan bantuan, pelanggan Allianz General boleh dengan mudah mengakses perkhidmatan Penggantian Cermin Depan dengan menghubungi 1800-22-5542. Perkhidmatan ini beroperasi dari Isnin hingga Sabtu, 9:00 pagi hingga 6:00 petang.

Usaha berterusan Allianz General untuk meningkatkan kebolehcapaian dan kualiti perkhidmatan mengukuhkan kepimpinannya dalam industri insurans, memastikan pelanggan menerima penjagaan dan sokongan terbaik di jalan raya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *