Lawatan dan perkongsian baharu menjadikan Ducati Borgo Panigale Rasai pengalaman yang lebih eksklusif

Ducati kini telah merombak peluang tawaran Borgo Panigale dengan memperkenalkan aktiviti baharu, lawatan dan kerjasama untuk ditawarkan kepada semua peminat merasakan pengalaman yang lebih menarik yang tidak akan dapat dilupakan. Pengalaman Borgo Panigale ialah peluang yang dicipta oleh Ducati untuk semua mereka yang ingin merasai pengalaman penuh dalam dunia Ducati di Borgo Panigale. Pengunjung boleh merasai lebih banyak lagi daripada 90 tahun sejarah mereka di dalam Muzium Ducati, dan amati secara langsung kelahiran motosikal yang menjadikan Ducatisti terkenal di seluruh dunia.

Kerjasama baharu yang berprestij ini dengan Lamborghini kini merupakan sebahagian daripada tawaran besar yang dihasilkan. Bermula dari 25 Mac dan sehingga 7 Mei, para peminat boleh menyertai “Muzium Ducati dan Automobili Lamborghini Museum Experience”, dihasilkan untuk mereka yang ingin merasai pengalaman pertama dalam dunia permotoran, pengetahuan kreatif dan semangat kecemerlangan Motor Valley yang membawa Made in Italy ke dunia. Pengalaman baharu ini membolehkan tetamu melawat kedua-dua muzium dalam masa satu hari dan mengambil kesempatan daripada kadar yang telah dikurangkan untuk dua tiket dan perkhidmatan bas ulang-alik percuma, yang menawarkan perkhidmatan terus dan pantas  antara kompleks muzium Borgo Panigale dan Sant’Agata Bolognese.

Modaliti ini hanya boleh digunakan pada hari Sabtu dan Ahad untuk sekumpulan maksimum 15 orang, dengan lawatan berpandu yang dikendalikan oleh pengendali yang berkelayakan untuk kedua-dua muzium, dalam bahasa Itali dan Inggeris pada hujung minggu silih berganti. Untuk mengakses muzium pada kadar yang lebih rendah dan menggunakan perkhidmatan bas ulang-alik, tempahan diperlukan dan boleh dibuat sama ada di laman web Lamborghini atau di halaman khusus laman web Ducati, di mana jadual waktu dan harga pengalaman juga boleh dirujuk disitu.

Antara ciri baharu lain yang di tawaran di Pengalaman Borgo Panigale ialah Discovery Tours bersama Livio Lodi, pengurus Muzium Ducati, pakar dan peminat sejarah, yang akan memindahkan pengetahuan dan semangatnya yang hebat untuk jenama itu. Melalui format baharu, peminat boleh menerokai Muzium Ducati dengan berjalan di dalam syarikat itu sendiri, melihat cerita, dan detik-detik yang tidak dapat dilupakan yang menarik untuk bercerita, serta pengalaman yang lebih mengasyikkan yang menjejaki semula ikonik model, prestasi sukan, pelumba legenda dan pencapaian teknologi yang membantu membina Ducati jenama terkenal di mata dunia.

Lawatan ke Muzium Ducati dengan pengurus/pegawai syarikat akan diadakan dari 1 April hingga 7 Oktober, satu Sabtu setiap bulan, untuk kumpulan sehingga 12 orang. Untuk setiap tarikh, terdapat lawatan dalam bahasa Itali dan satu dalam bahasa Inggeris. Maklumat lanjut mengenai hari dan masa lawatan yang dipilih boleh didapati di halaman khusus laman web Ducati. Tetapi bukan itu sahaja, terima kasih kepada perkongsian antara Fondazione Ducati dan Trenitalia Tper,perjalanan menaiki kereta api dengan syarikat kereta api wilayah Emilia-Romagna serta peluang melawat Muzium Ducati dengan kadar istimewa. Butiran lanjut tersedia di Ducati laman web. Semua aktiviti yang dilaksanakan oleh Ducati untuk menjadikan Borgo Panigale Experience lebih hebat menarik dan unik bertujuan untuk meningkatkan perjalanan melalui sejarah dan masa kini bersama jenama Ducati, ianya menawarkan kepada semua peminat peluang unik ini untuk merasai secara langsung pengalaman dan gaya kecanggihan serta prestasi. Semua butiran tentang cara melawat dan untuk menempah tersedia di bahagian khusus untuk Borgo Panigale di laman web Ducati.