Lebih Kuasa dipertingkatkan untuk Honda CBR250RR 2024

Boon Siew Honda Sdn. Bhd. (Boon Siew Honda) dengan bangganya memperkenalkan Honda CBR250RR serba baharu. Tambahan terbaharu kepada barisan motosikal supersport berkembar silinder 250cc ini menawarkan kuasa yang dipertingkatkan, ciri-ciri termaju dan reka bentuk canggih, menjadikannya terserlah dalam kelasnya.

Beberapa sorotan ciri baharu adalah termasuk kuasa maksimum meningkat 1kW berbanding sebelumnya, Fork Fungsi Asing – Omboh Besar (SFF-BP) suspensi hadapan terbalik untuk premium dan selesa serta gaya baharu menampilkan warna sporty dalam aerodinamik CBR yang istimewa

Berprestasi hebat dengan enjin 250cc, lapan injap, penyejuk cecair, DOHC, selari berkembar silinder. Ia kini memberikan output maksimum 31kW pada 13,000rpm dan 25Nm tork pada 11,000rpm, menandakan peningkatan 1kW berbanding model sebelumnya. Penambahbaikan ini memastikan lebih kuasa dan tunggangan yang menggembirakan bagi peminat yang menghargai motosikal anjakan enjin yang lebih kecil.

CBR250RR baharu juga mempunyai reka bentuk enjin yang diperhalusi, termasuk nisbah mampatan yang meningkat, diameter tekak port masuk yang lebih besar, ketegangan gelang omboh dan minyak yang dioptimumkan, serta pemasaan dan daya injap yang dikemas kini. Peningkatan ini menyumbang kepada pecutan yang lebih berkuasa dan terkawal, menjadikan basikal responsif dan lancar.

Isipadu kebuk pembakaran telah dikurangkan daripada 7.55 kepada 7.00 cm³, mengubah nisbah mampatan daripada 12.1 kepada 12.5. Diameter tekak port masuk telah dibesarkan daripada 21.4 kepada 21.6 mm untuk meningkatkan kapasiti pengambilan, manakala ketegangan omboh dan gelang minyak yang dioptimumkan mengurangkan geseran, meningkatkan prestasi enjin keseluruhan.

Naik taraf utama kepada CBR250RR ialah suspensi hadapan terbalik Fork Fungsi Berasingan – Omboh Besar (SFF-BP). Sistem penggantungan termaju ini menstabilkan daya redaman dan membolehkan lebih banyak kebebasan mengalihkan beban semasa menunggang sukan, meningkatkan kedua-dua pengendalian dan keselesaan tunggangan. Ia menampilkan suspensi SHOWA terbalik dengan lejang 130 mm, paip gelongsor Φ37, dan kadar spring yang ditetapkan semula, memberikan kestabilan dan ketangkasan merentas pelbagai keadaan tunggangan.

Mengekalkan ciri CBR sebelumnya ialah klac Assist dan slipperTM, yang mengurangkan beban operasi tuil klac dan menghalang lompatan roda belakang semasa anjakan ke bawah dengan pantas. Penunggang pantas membolehkan penukaran gear lancar tanpa operasi klac atau pendikit, meningkatkan ketepatan dan keselesaan penunggangan. Ciri ini amat berfaedah untuk penunggang di litar, membolehkan mereka menumpukan perhatian pada selekoh seterusnya tanpa gangguan daripada operasi klac yang kerap.

ABS 2 saluran menyediakan brek yang boleh dipercayai pada pelbagai permukaan jalan, manakala sistem Throttle- By-Wire (TBW) menawarkan tiga mod tunggangan—Sport+, Sport, dan Comfort—membolehkan penunggang menyesuaikan pengalaman menunggang mereka dengan tetapan ditukar menggunakan MODE. hidupkan bar hendal kiri.

CBR250RR baharu merangkumi konsep ‘bentuk pantas agresif’, menampilkan postur condong ke hadapan, tepi tajam dan struktur badan padat yang menggemakan motosikal yang lebih besar. Geometri cowl yang dioptimumkan dan aerodinamik canggih mengurangkan rintangan udara sebanyak 6%, memberikan prestasi unggul dan penampilan yang menarik.

“Dengan CBR250RR baharu, kami menyasarkan untuk memberikan pengalaman tunggangan yang tiada tandingan yang menggabungkan kuasa, ketepatan dan gaya,” kata Mitsuharu Funase, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda. “Ia adalah bukti komitmen Honda terhadap inovasi dan kecemerlangan dalam segmen motosikal supersport. Kami yakin peningkatan dalam prestasi dan reka bentuk akan memikat peminat motosikal di seluruh pasaran Malaysia.”

Alami keseronokan tunggangan premium dengan Honda CBR250RR tersedia pada hari Rabu depan, 19 Jun 2024 dalam dua warna – Mat Zodiac Blue Metallic dan Honda Tricolor.

Harga yang diumumkan adalah RM 27,999 dan ialah harga bilik pameran yang disyorkan yang tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan selama dua tahun atau 20,000km (mana-mana dahulu).

Untuk maklumat lanjut, sila klik www.hondabigbike.com.my atau layari Honda BigWing berhampiran anda. Pelanggan juga boleh menghubungi kami melalui nombor bebas tol kami di 1-800-88- 3993 untuk bercakap dengan wakil perhubungan pelanggan kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *