MOTO GUZZI MERINTIS MASA DEPAN DENGAN V100 MANDELLO, INOVASI BERMOTOSIKAL.

Didi Group, adalah pengedar rasmi jenama motosikal Moto Guzzi di Malaysia hari ini secara rasminya telah memperkenalkan Moto Guzzi V100 Mandello baharu yang padat dengan teknologi dan rekod motosikal pertama di dunia yang menawarkan aerodinamik penyesuaian, Moto Guzzi pertama dilengkapi dengan suspensi separa aktif, platform inersia, abs selekoh dan anjakan pantas. Memperkenalkan enjin blok kompak baharu, kembar moden dan canggih yang menawarkan prestasi menarik dan watak Moto Guzzi dengan konsep baharu motosikal ‘semuanya’, padat dan sporty tetapi tetap selesa, menunggang seperti roadster dengan gaya seorang pengembara.

Moto Guzzi telah menghasilkan motosikal yang sangat moden dalam gaya dan kandungannya inovatif dan tidak dapat disangkal. Ia menggabungkan nilai tradisional Moto Guzzi  dan perjalanan dalam satu motosikal. Oleh itu, V100 Mandello membuka lembaran baharu, dalam setiap aspek, mentafsir di dalam dunia jelajah sport dengan cara yang inovatif dan dengan visi yang segar. Dimensi padat dan gaya  tunggangan sport dinamik tipikal roadster terbaik digabungkan dengan keselesaan dan perlindungan motosikal touring, dengan teknologi dan penyelesaian aerodinamik yang diguna pakainya. V100 Mandello menonjol kerana keasliannya, mengelak daripada sebarang jenis klasifikasi: bukan kompromi, tetapi sintesis muktamad kategori yang, sehingga kini, dianggap bertentangan secara diametrik.

Terdapat dua versi berbeza dari segi grafik dan kandungannya, dan sementara Moto Guzzi V100 Mandello padat dengan peralatan standard, Moto Guzzi V100 Mandello S meningkatkan lagi tahap peralatan dan teknologi. Reka bentuk serba baharu telah membolehkan enjin yang benar-benar padat, 103 mm lebih pendek daripada blok kecil V85 TT dan lebih ringan daripada 1200 8V, ’empat injap’ terakhir yang dihasilkan oleh Moto Guzzi.

Kotak gear enam kelajuan mengeksploitasi teknologi dipatenkan daripada dua gear pertama dengan mainan percuma yang dikurangkan, telah digunakan pada V85 TT, yang menghapuskan “free play” dalam peralihan untuk penukaran gear yang lancar dan pantas, tetapi benar-benar baharu kerana ia direka khusus untuk enjin ini. Tindak balas segera yang diberikan oleh inersia rendah dan peralihan gear yang sangat pantas telah membolehkan peralihan pantas diperkenalkan pada enjin Moto Guzzi buat kali pertama. Peranti elektronik ini menyokong penunggang apabila menggunakan gear dan tukar naik untuk memastikan peralihan sepantas kilat tanpa menggunakan klac.

Prestasi secara terang-terangan sporty, dengan kuasa maksimum 115 HP pada 8700 rpm dan tork maksimum 105 Nm pada 6750 rpm. Berat kering V100 Mandello ini 212kg. Walau bagaimanapun, reka bentuk moden juga membenarkan enjin dengan penggunaan minyak 17 liter terkawal (4.7 l/100 km) dan kos penyelenggaraan yang menggalakkan, dengan selang servis berjadual 12,000 km.

V100 Mandello dan V100 Mandello S kini boleh didapati melalui rakan kongsi rasmi kami, Motoplex Petaling Jaya, Motoplex Butterworth, Motoplex Johor Bahru dan Welly Sungai Buloh. Harga jualan untuk V100 Mandello adalah dari RM99,900 dan V100 Mandello S bermula dari RM117, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *