Tawaran percuma untuk keluarga – Untuk menghilangkan rasa bosan anak-anak di rumah Porsche 4Kids

Stuttgart. Di dalam beberapa minggu kebelakangan ini, kehidupan normal kebanyak kanak-kanak telah berubah secara radikal. Pusat- pusat jagaan kanak-kanak telah ditutup, kebanyakkan ibu bapa yang bekerja berusaha untuk mengatur keseimbangan antara kerja dan penjagaan anak, di tambah pula dengan persekitaran pejabat serta rumah yang telah memberikan satu tugas yang mencabar. Kini Porsche menawarkan seisi keluarga untuk mengalihkan perhatian dari kehidupan semasa PKP ini dengan Porsche 4Kids, tawaran percuma untuk anak-anak di rumah agar dapat mengisi masa agar tidak bosan.

Banyak permainan dan aktiviti menanti pengunjung generasi muda ini di laman web www.porsche4kids.com. Di laman web ini, kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki mendapat mencari halaman mewarna, mendapat idea dengan petunjuk, ‘find the word’ dan permainan memori, teka-teki dan mencari dan mencari gambar dan banyak lagi. Semasa bermain, mengalami dan menemui, anak-anak ini disokong oleh maskot Porsche Tom Targa dan Tina Turbo. Di bahagian “Bersosialisasi”, anak-anak boleh mengikuti lawatan muzium maya. “Program pembelajaran kami boleh sampai sekarang hanya dapat dialami dalam pameran, tetapi laman web, Ini membolehkan kami menyediakannya kesemuanya  didalam talian, ”kata Achim Stejskal, Ketua Warisan dan Muzium Porsche. “Kami menawarkan kanak-kanak cara yang lebih mudah untuk diakses untuk meneroka sejarah Porsche.” Dengan majalah Kids Driving School, ibu bapa dapat mempraktikkan tingkah laku semasa di lalu lintas jalan raya yang betul dengan anak-anak mereka. Tom Targa dan Tina Turbo mengambil pendekatan ceria dan bermain untuk menerangkan peraturan lalu lintas, papan tanda jalan paling selamat dan peralatan basikal dengan betul. Terdapat juga di akhir ujian untuk anak-anak di halaman belakang majalah. Tidak ada kebosanan agar kanak-kanak ini sentiasa dapat mengisi masa dari kebosanan seharian dirumah. 

Porsche 4Kids mencipta pengalaman dalam talian yang unik untuk bermain dengan standard pembelajaran yang tinggi. Anak-anak tidak hanya dilayan di laman web, mereka dapat melatih daya tumpuan mereka dan belajar serta bermain. Mereka yang ingin menghabiskan masa dengan baik di luar talian boleh memuat turun dan mencetak pelbagai gambar untuk mewarnai. Terdapat sesuatu yang boleh dipilih oleh setiap kanak-kanak – sama ada traktor Porsche dan kereta lumba formula E, komik atau permainan seperti permainan kategori “Town, City, Porsche” – templat tersedia untuk dimuat turun untuk semua kanak-kanak. Mereka yang berumur 12 tahun ke atas dan suka belajar dengan kuiz boleh mengambil bahagian dalam cabaran e-mobiliti Muzium Porsche. Di dalam ini, kanak-kanak dapat belajar banyak tentang pergerakan elektrik, misalnya bagaimana motor elektrik berfungsi, di mana tenaga elektrik disimpan dan jika elektrik hanya berasal dari soket

Porsche 4Kids ini sangat sesuai dengan cogan kata buat masa ini: #DreamsAreMadeAtHome. Dengan hashtag ini, Porsche telah melancarkan kempen media sosial global untuk komunikasi jenama ini Pengguna dijemput untuk menghantar impian mobiliti di sini. Ini mungkin kenderaan mereka sendiri yang berada didalam garaj, model kereta  atau gambar berwarna Porsche yang dimuat turun dari laman web.

Tentang Sime Darby Auto Performance Sdn. Bhd.

Syarikat Sime Darby Auto Performance Sdn. Bhd. (SDAP) adalah pengimport sah Porsche di Malaysia sejak 2010. Sime Darby Auto Performance berada di bawah Bahagian Motors Kumpulan Sime Darby. SDAP mengedarkan kenderaan dan alat ganti Porsche dan juga menyediakan perkhidmatan After Sales di Malaysia.

“Kami ingin memberi kanak-kanak akses kepada mobiliti hari ini dan esok serta topik yang berkaitan dengan sosial seperti kesinambungan dan keselamatan dalam lalu lintas jalan raya. Kami juga ingin memotivasi anak-anak untuk menerokai, menemui, ketawa dan bersantai, ”kata Oliver Eidam, Ketua Perkongsian dan Penajaan Jenama.

Syarikat Sime Darby Auto Performance Sdn. Bhd.

Perhubungan Awam dan Media

Lauren Low

Telefon: +60 (3) 7623 9922

E-mel: [email protected]

GALERI