TOYOTA DAN SHELL MENAWARKAN PEMERIKSAAN KENDERAAN PERCUMA 36-BAHAGIAN UNTUK SEMUA JENAMA KERETA

Bersempena musim perayaan Ramadhan, Festival Harvest, Hari Gawai serta Hari Raya Aidilfitri, UMW Toyota Motor dan Shell Malaysia akan melancarkan Kempen Keselamatan Balik Kampung yang bertujuan untuk menjadikan kenderaan lebih selamat beribu-ribu rakyat Malaysia memulakan ‘ perjalanan kampung balik.

Buat pertama kalinya, UMW Toyota Motor (UMWT) dan Shell Malaysia menawarkan pemeriksaan percuma sebanyak 36 bahagian, kepada semua kenderaan di 20 stesen Shell di seluruh negara.Mekenik terlatih dari Toyota akan menjalankan pemeriksaan.

“Ini adalah perkongsian pertama kami dengan pihak Shell Malaysia dalam kempen keselamatan sebagai sumbangan kami untuk menjadikan jalan raya lebih selamat. Kami menyokong sepenuhnya usaha kerajaan untuk mengurangkan kadar kemalangan di jalan raya dengan melalui kempen keselamatan ini, kami dapat membantu memastikan kenderaan berada dalam keadaan selamat untuk perjalanan yang panjang, “kata Encik Ravindran K, Presiden UMW Toyota Motor Sdn. Bhd.


 “Kami telah mengenal pasti stesen Shell yang sesuai untuk pemeriksaan kenderaan percuma. Ia dipilih bukan sahaja berdasarkan lokasi yang mudah tetapi juga tawaran bersepadu yang terdapat di stesen ini. Untuk keselesaan penuh di perjalanan anda di musim perayaan ini, selain pemeriksaan 36 mata percuma, pelanggan boleh menukar minyak enjin kereta mereka di Pusat Servis Shell Helix, berehat dan sambil minuman di kedai Shell SELECT, dan dengan bahan api Shell dengan Teknologi DYNAFLEX yang direka untuk kecekapan, “kata Shairan Huzani Husain, Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd. Dan Shell Timur Sdn. ” Shell dan Toyota bersama menjaga keselamatan pelanggan kami di
jalan raya dan memastikan para pelanggan bersedia untuk perjalanan mereka di musim perayaan nanti,” katanya.

Pemeriksaan kenderaan percuma akan bermula pada pukul 10 pagi hingga 5 petang pada tarikh-tarikh berikut di stesen-stesen Shell terpilih:
Lokasi Tarikh

23 Mei – 25 Mei 2019 Sarawak
23 Mei – 26 Mei 2019 Sabah
30 Mei – 2 Jun 2019 Semenanjung Malaysia

Tawaran ini terbuka kepada kenderaan Toyota dan jenama kereta lain. Setiap pemeriksaan hendaklah mengambil masa tidak melebihi 15 minit. Pemilik kereta yang menghantar kenderaan mereka untuk pemeriksaan kenderaan percuma akan menerima beg goodie (sementara stock masih ada). Bagi pemilik kereta Toyota, mereka akan menerima baucar diskaun sebanyak 10% untuk bahagian terpilih yang dibeli di Pusat Perkhidmatan Toyota. Di samping itu, 10 pelanggan pertama hari ini akan menerima baucar Fuels RM10 dari Shell Malaysia.

Kerjasama ini dengan Shell Malaysia juga membolehkan pemilik kereta Toyota untuk menggantikan sistem inflator airbag mereka (tertakluk kepada kelayakan dan model kereta) di stesen Shell yang terpilih. Kerja gantian akan mengambil masa sekitar 1 jam bergantung kepada model kereta. Pemilik yang tidak pasti jika kenderaan mereka berada di senarai panggilan balik untuk penggantian beg udara boleh menyemak melalui toyota.com.my, atau di kaunter perkhidmatan di stesen Shell ini. Bagi pelanggan Toyota yang layak untuk penggantian beg udara, UMWT akan memberikan Buku Diskaun Perkhidmatan juga.

Untuk maklumat lanjut, lawati toyota.com.my atau hubungi talian telefon bimbit Toyota 1-800-8-TOYOTA (869682).

Senarai Stesen Shell menyertai kempen:

Nama Daerah Nama Bandar
Selangor
SHELL – KOTA DAMANSARA SEK 4 PETALING JAYA
SHELL – JALAN BATU CAVES BATU CAVES
SHELL – PERSIARAN SULTAN IBRAHIM KLANG
Kuala Lumpur
SHELL – DESA PETALING KUALA LUMPUR
SHELL – JALAN GENTING KELANG 1 KUALA LUMPUR
SHELL – JALAN CHERAS BATU 4 KUALA LUMPUR
Utara
SHELL – JALAN KUALA KANGSAR IPOH SELAMA
SHELL – JALAN CHAIN FERRY 1 BUTTERWORTH
SHELL – JALAN JELUTONG GEORGETOWN
Pantai Timur
SHELL – JALAN BESAR KUANTAN KUANTAN
SHELL – JLN GAMBANG KUANTAN KM 13 KUANTAN
SHELL – JALAN HILIRAN KT K TGANU
Selatan
SHELL – JALAN SKUDAI JB BATU 5 3/4 MASAI
SHELL – LEBOH AYER KEROH AYER KEROH
SHELL – TAMAN DAYA JB JOHOR BAHRU
Sabah
SHELL – JALAN PENAMPANG KM 5.5 KOTA KINABALU
SHELL – JALAN MAT SALLEH TG ARU KOTA KINABALU
SHELL – JALAN SULAMAN INNOPRISE KOTA KINABALU
Sarawak
SHELL – JALAN TUN JUGAH KUCHING KUCHING
SHELL – JALAN KERETAPI KUCHING KUCHING