YAMAHA Melancarkan Motosikal “Hyper Naked” 155cc, Lebih Agresif Penuh Gaya Dan Prestasi

Selangor, Khamis 19 November 2020 – Dengan pratonton motosikal Yamaha 155cc pertama semasa acara pelancaran bertemakan “Rush of Darkness” pada bulan September 2020, hari ini Hong Leong Yamaha Motor mengumumkan sebuah lagi Yamaha MT-15, sebuah model baru yang menjanjikan jentera popular lain dalam rangkaian model motosikal Yamaha.

Pengarah Urusan Kumpulan Yamaha Motor Hong Leong Industries Berhad, Dato ‘Jim Khor berkata, “Yamaha MT-15 digayakan dengan sempurna dengan pengendalian lincah dan memberikan pengalaman menunggang yang terbaik ditambah dengan prestasi tinggi, bar pegangan tinggi dan posisi menunggang tegak, MT15 akan menjadi pengalaman menunggang didalam perjalanan agresif tidak kira di kawasan mana pun. Ia mempunyai semua DNA Yamaha MT-Series asli yang dibina dengan pelbagai ciri inovatif ”.

Dikuasakan oleh prestasi yang diuji dan terbukti dengan ciri-ciri mulai dari VVA 155 cc yang disejukkan cecair, kuasa disuntikkan 4-lejang & 6 kelajuan yang mampu menghasilkan kuasa 14.2 kW / 10,000 rpm dan tork 14.7 Nm / 8,500 rpm, MT-15 adalah kekuatan yang harus diperhitungkan.

Master of Torque yang baru menggunakan Inverted Front Forks yang bukan sahaja memberikan prestasi tetapi juga menyokong gaya menunggang yang lincah dan selesa. Lampu LED dua fungsi yang agresif. Hiper “Naked Bike” ini mempunyai tangki sfera yang dibina dengan baik, ketinggian tempat duduk rendah memastikan penunggang duduk dalam kedudukan tegak dan mempunyai kawalan penuh untuk pengalaman menunggang lincah.

Dengan harga RM 11,988 yang berpatutan tidak termasuk yuran insurans & pendaftaran, Yamaha MT-15 hadir dalam 2 warna Seri MT yang berbeza -Ice Fluo dan Yamaha Blue dan akan tersedia di semua pengedar sah Yamaha dari 19 November 2020 dan seterusnya.

Hong Leong Yamaha Motor akan memberikan rangkaian kunci pewter Seri MT Edisi Pertama eksklusif untuk setiap pembelian model MT-15 yang baru. Dicipta oleh Royal Selangor, tukang besi pewter yang terkenal di dunia, reka bentuk rantai kunci berbentuk anak panah yang ramping melambangkan kepantasan, dinamisme dan pergerakan. Sebagai tambahan kepada ini, setiap pemilik model MT-15 yang baru akan menerima kunci cakera keselamatan dengan pembelian mereka.

GALERI