BMW Group Malaysia Menyingkap Ketibaan Jentera BMW 4 Series Terbaharu

Kuala Lumpur, 15 Januari 2021 – BMW Group Malaysia telah membuka khidmat pratempahan dalam talian bagi BMW 430i Coupé M Sport – iaitu jentera terbaharu oleh pengeluar kenderaan premium ini yang mempersembahkan kemegahan dan reka bentuknya yang bersifat puris.

Harald Hoelzl, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia turut mengambil peluang untuk berkongsi, “Kecemerlangan yang dituntut dalam aspek kefungsian dan rekaan berestetika sejak sekian lama telah mendasari prinsip pembangunan kereta kami yang merangkapkan sebuah keunggulan serta membekalkan pengalaman pemanduan yang tiada tandingannya buat para pelanggan kami. Dan janji kami ini mencakupi seluruh produk BMW.”

Rekaan BMW 4 Series Coupé baharu berhalatujukan penciptaan sebuah jentera yang unik, serta ia memberikan identiti ‘4’ suatu kelebihan, dan pada masa yang sama, menunjangi reputasi jenama BMW sebagai peneraju reka cipta dan inovasi moden.

Tambah beliau, “Di samping memainkan peranan untuk memperbaiki situasi di Malaysia, kami juga mengharapkan yang terbaik bagi industri automotif negara. Kami akan meneruskan komitmen ke atas pelaburan dan para pelanggan kami di sini, serta menggalas tanggungjawab kami menerusi usaha digitalisasi.”

BMW 430i Coupé M Sport baharu akan mengikut jejak langkah jentera-jentera hebat BMW yang bakal menyusul pada tahun ini, lantas memberi peluang kepada warga Malaysia untuk mengamati keunggulan falsafah reka cipta BMW.

Atas sebahagian daripada bahasa reka bentuknya yang bersifat puris, BMW 430i Coupé M Sport baharu mempamerkan penggayaan yang memetik ilham daripada model-model bersejarah yang terdahulu, namun masih membawakan nuansa serba kontemporari. Tubuh atletik jentera coupé ini menonjolkan keelegenan dan keeksklusifan, kelainannya dapat dilihat dengan jelas berbanding model-model BMW 3 Series. Berbekalkan aspek pengendalian sporty yang dipadankan dengan ciri-ciri keselesaan bertaraf tinggi, BMW 430i Coupé M Sport baharu menjamin pemanduan yang lebih lancar.

Pratempahan untuk BMW 430i Coupé M Sport baharu kini dibuka.

BMW 430i Coupé M Sport baharu kini boleh dipratempah melalui platform BMW Shop Online mulai hari ini sehingga 18 Mac 2021 dengan bayaran RM1,000.00. Pakej Innovasi juga disediakan untuk BMW 430i Coupé M Sport baharu.

Harga jualan BMW 430i Coupé M Sport (atas jalan, tanpa insurans) ialah:

BMW 430i Coupé M Sport Baharu                                               RM 418,800.00

(dengan Pakej Inovasi)                                                                     RM 454,800.00

Layari platform BMW Shop Online menerusi https://shop.bmw.com.my/ untuk pratempah BMW 430i Coupé M Sport baharu hari ini.