BMW Malaysia Mempersembahkan BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition Terbaharu

Kuala Lumpur, 29 Disember 2020 – BMW Malaysia telah mengambil peluang pada hari ini untuk merungkaikan jentera BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition yang terbaharu. Terhad kepada 36 unit sahaja, sedan bisnes bertaraf eksklusif ini melihatkan estetika serba lasak serta kepuasan pemanduan yang dibawakan melalui kemasan bertema hitam yang penuh dengan sofistikasi.

Harald Hoelzl, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia turut berkongsi, “Jenama BMW mempamerkan keserlahannya, dari detik pembelian dibuat, termasuk sepanjang Pengalaman Pemilikan Premium yang dinikmati, kami ingin para pemilik merasai sebuah pengalaman yang tiada tandingannya setiap kali mereka menyusuri jalan raya dengan jentera BMW mereka.”

Tambah Hoelzl, “Jentera BMW 530i M Sport Dark Shadow yang luar biasa bakal membuat kemunculan pada tahun 2021 dengan tema warna hitamnya yang menawan.”

Hadir secara eksklusif dalam warna Carbon Black, BMW 530i M Sport Dark Shadow baharu memuatkan Garisan Bayang (Shadow Line) serta set roda M Performance dengan TPMS untuk membuahkan iras dan kemasan dalam warna hitam yang menyeluruh. Kemasan tersebut turut disempurnakan dengan set roda aloi ringan M Performance 20 inci dalam penggayaan ‘Double-spoke’ 669 M Orbitgrey, serta gril ‘kidney’ hitam berglos tinggi.

BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition akan dihiasi dengan material kulit Black Dakota yang dipadankan dengan sulaman berwarna biru, atau material kulit Cognac Dakota dengan sulaman berkontras.

Mulai 4 Januari 2021, BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition baharu akan disediakan secara eksklusif di BMW Shop Online (https://shop.bmw.com.my/), di mana para pelanggan boleh menempah varian jentera sedan bisnes yang tercemerlang di dunia ini dengan bayaran RM1,000.

BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition – dengan pakej Shadow Line serta set roda M Performance yang bernilai lebih daripada RM37,000, ditawarkan dengan bayaran tambahan sebanyak RM10,000 sahaja.

BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition boleh ditemui di pusat-pusat pengedaran yang terpilih pada tarikh berikut:

Pusat PengedaranTarikh
Auto Bavaria, Ara Damansara1 – 7 Januari
Wheelcorp Premium, Setia Alam8 – 14 Januari
Quill Automobiles, PJ15 – 21 Januari
Ingress Auto, Jalan Damansara22 – 28 Januari
Auto Bavaria, Kuala Lumpur29 Januari – 4 Februari
Ingress Auto, Puchong5 – 11 Februari
Auto Bavaria, Sungai Besi12 – 18 Februari

Program pembiayaan dinamik.

Dengan ‘Balloon Financing Plan’ yang ditawarkan oleh BMW Group Financial Services Malaysia, BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition baharu boleh dimiliki menerusi pelan ansuran bulanan yang bermula daripada RM4,488 (berdasarkan anggaran pinjaman sebanyak 80% bagi tempoh lima tahun).

Harga jualan (atas jalan, tanpa insurans) BMW 530i M Sport Dark Shadow Edition baharu ialah:

BMW 530i M Sport Baharu                         RM 382,800.00

+ Edisi Dark Shadow                                  RM 392,800.00