Boon Siew Honda hari ini memperkenalkan X-ADV Mat Ballistic Black Metallic Edition

Pulau Pinang, 6 Januari 2022 – X-ADV  – selepas kemas kini menyeluruh pada 2021 yang menyuntik lebih kuasa sambil mengurangkan berat badan, kini muncul dengan warna kontemporari baharu untuk versi 2022 – Mat Ballistic Black Metallic.

X-ADV merangkumi intipati pengembaraan moden dengan gabungan teknologi dan reka bentuk yang sempurna. Model ini menampilkan enjin 4-lejang 745cc penyejuk cecair, SOHC 8-injap selari 2-silinder dengan 6-kelajuan Dual-Clutch Transmission (DCT), mampu menghasilkan kuasa puncak 43kW @ 6,750rpm dan tork puncak 69Nm @ 4,750rpm.

Throttle By Wire (TBW) menawarkan watak enjin boleh laras melalui 4 mod tunggangan: STANDARD, SPORT, RAIN dan GRAVEL serta mod PENGGUNA yang boleh disesuaikan. Ia membolehkan sistem Kawalan Tork Boleh Dipilih Honda (HSTC) berjalan lancar, yang menampilkan 3 tahap. Dual Clutch Transmission (DCT) menampilkan jadual peralihan automatik yang menghubungkan dengan mod tunggangan.

X-ADV didatangkan dengan sistem Kawalan Suara Telefon Pintar Honda (HSVCS*1), membolehkan penunggang dengan telefon pintar semasa bergerak dan membenarkan pengurusan suara bagi panggilan telefon, mesej, muzik dan navigasi. Set kepala yang dipasang pada topi keledar diperlukan dan telefon pintar bersambung ke dash melalui Bluetooth pengurusan sistem juga boleh dilakukan melalui butang pada suis kiri.

X-ADV juga mengekalkan rekabentuk uniknya yang tajam dan langsing X-ADV mengekalkan gaya yang unik dan ramping. Kelebihan X-ADV yang lebih tajam dan agresif ini diperkuatkan dengan lampu hadapan LED berkembar yang didatangkan dengan Daytime Running Lights (DRL) yang melaraskan secara automatik kepada keamatan cahaya persekitaran dan memberikan cahaya terang yang meningkatkan keselamatan.

Untuk perjalanan ulang-alik atau pengembaraan, skrin X-ADV  boleh laraskan melalui 5 kedudukan dari rendah ke tinggi untuk memaksimumkan atau meminimumkan aliran udara. Kotak sarung tangan 1.2L, dan ruang penyimpanan 22L besar di bawah tempat duduk yang menempatkan port pengecasan USB memberikan X-ADV kemudahan yang tiada tandingan. X-ADV juga menggunakan Kunci Pintar, yang menggunakan untuk penyalaan, penutup bahan api dan tempat duduk. Motosikal inovatif itu turut disertkan ciri premium lain seperti brek cakera hadapan dan belakang yang dipertingkatkan, Sistem Brek Anti-Kunci (ABS), garpu hadapan terbalik gaya kartrij 41mm, Lengan Ayun Pro-pautan dan Isyarat Berhenti Kecemasan (ESS) untuk memberikan penunggang a perjalanan yang lebih selamat dan selesa di jalan raya.

Honda X-ADV 2022 akan tersedia dalam Mat Ballistic Black Metallic, Pearl Deep Mud Grey dan Grand Prix Red di semua pengedar Honda BigWing.

GALERI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *