KERETA MOTOR ROLLS-ROYCE LAPORAN REKOD KEPUTUSAN TAHUNAN UNTUK 2021

Pada 2021, Rolls-Royce Motor Cars menghasilkan jualan tahunan tertinggi dalam sejarah 117 tahun. Syarikat itu menghantar 5,586 kereta bermotor kepada pelanggan di seluruh dunia, meningkat 49% berbanding kereta yang sama tempoh pada 2020. Fgure keseluruhan ini termasuk jualan rekod sepanjang masa di kebanyakan wilayah, termasuk Greater China, Amerika dan Asia-Pasifik, dan di beberapa negara di seluruh dunia. Semua model Rolls-Royce menunjukkan prestasi yang sangat hebat. Pertumbuhan telah didorong terutamanya oleh Ghost, dengan permintaan yang semakin meningkat, berikutan pelancaran Black Badge Ghost pada bulan Oktober 2021. Ini bersama-sama dengan keunggulan berterusan Cullinan dan kemuncak marque produk, Phantom, telah memastikan pesanan penuh dengan baik pada suku ketiga 2022.

 The program Provenance (pra-milik) syarikat juga menikmati hasil jualan yang luar biasa pada tahun 2021, mencapai rekod sepanjang masa. Komisen yang dipesan lebih dahulu kekal pada tahap rekod, dengan contoh individu yang hebat termasuk Phantom Oribe yang menakjubkan dicipta bersama dengan Hermès, bersama Phantom Tempus, dan Kereta Black Badge Wraith dan Black Badge Dawn Landspeed Collection. Syarikat itu memberi isyarat komitmennya untuk mengetuai gerakan pembinaan  kontemporari baharu dengan Rolls-Royce Coachbuild menjadi  kekal dalam portfolio masa depannya, dan dengan itu pelancaran portfolionya karya terbaharu dalam binaan. Rolls-Royce juga mengumumkan kereta elektrik pertamanya, Spectre, pada tahun 2021. Yang luar biasa usaha untuk membawa Spectre ke pasaran menjelang suku keempat 2023 kini telah bermula, dan protokol ujian paling menghukum yang pernah dibuat untuk Rolls-Royce sedang dijalankan ini.

Perjalanan sejauh 2.5 juta kilometer, yang menjangkau seluruh empat penjuru dunia, akan lebih banyak lagi daripada 400 tahun penggunaan untuk Rolls-Royce. Walaupun persiapan dibuat untuk masa depan serba elektrik marque, Rolls-Royce meneruskannya memenuhi lonjakan permintaan untuk portfolio semasa melalui proses pembuatan yang fleksibel dan dedikasi lebih 2,000 orang yang bekerja di Rolls-Royce di Goodwood, West Sussex dan seluruh dunia. Kilang Rolls-Royce di Goodwood adalah kini berjalan pada kapasiti hampir maksimum, pada patern dua syif untuk memenuhi pesanan daripada pelanggan seluruh dunia.

Rolls-Royce akan terus melabur dalam kilang pembuatannya dalam kesediaan untuk pengelektrikan, dan dalam bakat masa depan, dengan rekod 37 perantis baharu ditetapkan untuk menyertai syarikat itu pada September 2022. Menggambarkan keputusan itu, Ketua Pegawai Eksekutif Torsten Müller-Ötvös berkata, “Ini merupakan tahun yang benar-benar bersejarah untuk Kereta Motor Rolls-Royce. Dalam tempoh 12 bulan yang lalu, kami telah mencatatkan tahunan tertinggi kami jualan, melancarkan tambahan terbaharu kepada keluarga Lencana Hitam kami, mengejutkan dunia dengan kami keupayaan pembinaan jurulatih dan membuat kemajuan besar ke dalam masa depan kita yang serba elektrik. Seperti biasa, ia telah dijayakan dengan dedikasi dan komitmen yang luar biasa orang di Rolls-Royce, pasukan antarabangsa kami dan rangkaian pengedar global kami. Saya ingin mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada setiap seorang daripada mereka ia adalah keistimewaan saya dan keseronokan bekerja bersama mereka setiap hari.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *