Demi Kelangsungan Hidup Pada Waktu Pendemik

Pandemik Covid 19 yang melanda dunia ketika ini menyebabkan ramai orang hilang punca pendapatan. Manakala banyak sektor ekonomi yang terkesan samada secara langsung atau tidak langsung.

Namun kehidupan mesti diteruskan dan demi kesinambungan hidup memaksa kita berusaha secara lebih kreatif untuk mencari rezeki pendapatan yang sah dan halal. Ada juruterbang yang menjadi rider Food Panda, ada graduan kejuruteraan yang berbasikal menjual teh masala, ada pasangan suami isteri (bekas pramugara/pramugari) yang membuka kedai mencuci kereta dan berbagai lagi cerita lain.

En Aliman juga tidak kurang kreatifnya dalam mencari rezeki. Bertemankan Proton Juara berwarna unggu beliau menawarkan perkhidmatan servis motorsikal dari rumah ke rumah. Anda tak perlu ke bengkel lagi untuk servis motorsikal anda. En Aliman akan melakukan servis motorsikal di halaman rumah anda. Jimat kos, masa dan tenaga anda. Anda boleh menonton Netflix sambil menunggu motorsikal anda diservis. Semua jenis motorsikal dari kapchai hinggalah ke motorsikal berkuasa besar boleh diservis dan harganya juga berpatutan. Anda boleh menghubungi beliau dia talian 019-321 6201. Perkhidmatan servis ini ditawarkan disekitar kawasan Lembah Klang. Oh ya, En Aliman juga menawarkan khidmat servis basikal. Kepada geng-geng basikal, samada road bike atau MTB, anda boleh mendapatkan perkhidmatan En Aliman juga.

Akhir kata, Unkel angkat tabik spring kepada mereka yang sentiasa kreatif dalam mencari rezeki yang halal dan semoga pandemik ini akan berakhir secepat mungkin in sha Allah.