YAMAHA NMAX Edisi Baharu Di Lancarkan

Yamaha NMAX edisi terbaru telah diperkenalkan kini lebih menarik dan ia menawarkan lampu depan LED penuh untuk pencahayaan lebih luas manakala lampu belakang juga telah direka semula dengan empat strip LED sesuai untuk perjalanan waktu malam dengan jelas. Yamaha NMAX edisi baru ini turut dilengkapi dengan panel meter LCD besar yang mudah dibaca dengan suis tuas yang terletak di sebelah kiri palang pemegang, untuk memudahkan anda menukar maklumat yang ada. Pada hujung belakang adalah lampu ekor terdapat brek LED yang baru direka yang masing-masing menggunakan 4 jalur LED sisi untuk pandangan 3 dimensi yang unik dan juga dilengkapi dengan sepasang lampu amaran sebagai ciri keselamatan tambahan.

Nmax dilengkapi dengan enjin SOHC 155cc 4-lejang yang disejukkan dengan cecair Blue Core, silinder tunggal, enjin suntikan bahan api 4-injap dengan CVT juga dilengkapi dengan Starter Unit Kawalan Generator yang menyediakan kawalan bersepadu Smart Motor Generator. Selain itu, untuk kemudahan, elektrik 12V soket disediakan berdekatan di dalam jangkauan, membolehkan penunggang mengecas telefon bimbit mereka pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Yamaha NMAX baru juga dilengkapi dengan Sistem Stop & Mula, di mana ia berada mematikan enjin secara automatik apabila skuter dihentikan atau sedang dalam mod berhenti seperti dilampu isyarat untuk mengurangkan pembaziran petrol.

Penunggang hanya perlu memutar pendikit untuk memulakan semula perjalanan dengan lancar. Sistem Berhenti & Mula ini boleh diaktifkan apabila dikehendaki hanya dengan menekan suis. Sebagai tambahan kepada ciri-ciri ini, Yamaha NMAX juga dilengkapi dengan papan kaki lebar untuk perjalanan yang lebih santai dan selesa, sementara ruang simpanan dibawah tempat duduk berkapasiti 23.3 L, ianya mampu menyimpan topi keledar bersaiz XL muka penuh atau barang peribadi lain.terdapat juga tambah kemudahan, 2 penyangkut helmet dipasang di bahagian luar badan, tangki bahan bakar 7.1L besar mampu membawa Yamaha NMAX perjalanan lebih jauh.

Sesuai dengan tagline “Lincah Mempesona” skuter yang lincah dan elegan.Kini berada di semua pengedar Yamaha yang sah, Yamaha NMAX Baru dengan harga runcit yang disyorkan RM 8,998.00 (tidak termasuk insurans dan pendaftaran yuran). Ia hadir dalam 2 warna elegan yang tersendiri: The Yamaha Grey dan Matt Red. Yamaha NMAX Baru.