DIDI GROUP SECARA RASMI MEMBUKA KEDAI KONSEP BARU DI PULAU PINANG MENEMUKAN JENAMA PREMIUM,PIAGGIO, VESPA, APRILIA DAN MOTO GUZZI

Didi Group dengan bangganya mengumumkan pembukaan terbaru MotoPlex Butterworth, bilik pameran pertama yang menawarkan empat jenama premium di bawah Kumpulan – Piaggio, Vespa, Aprilia dan Moto Guzzi yang terletak di Pulau Pinang. Dianggap sebagai kedai berkonsep dinamik, MotoPlex Butterworth membawa rangkaian produk yang komprehensif, serta pusat khidmat pelanggan, yang menjadikannya destinasi utama untuk penggemar dan peminat kenderaan bermotor dua roda.

MotoPlex Butterworth diuruskan oleh GB Motorcycles Sdn Bhd, pengedar rasmi yang dilantik oleh Didi Group, pengedar rasmi Piaggio, Vespa, Aprilia dan Moto Guzzi di Malaysia. Direka bentuk dengan mengambil kira estetika Itali, jumlah ruang seluas 3,200 kaki persegi dibahagikan kepada kawasan bilik pameran, 2,600 kaki persegi, dan pusat servis seluas 600 kaki persegi. Pusat servis ini dilengkapi dengan alat diagnostik yang canggih dan dikendalikan oleh juruteknik dan mekanik motosikal yang terlatih, komited untuk menawarkan perkhidmatan pelanggan yang unggul dan akses kepada rangkaian alat ganti yang berkualiti.

Bagi Didi Group, pelancaran MotoPlex Butterworth menandakan peristiwa penting dan peristiwa penting, kerana ia menjadi MotoPlex kedua di Malaysia, yang juga meletakkannya sebagai yang pertama di Pulau Pinang. Encik Rewi Hamid Bugo, Pengerusi, Kumpulan Didi berkata, “Pulau Pinang adalah salah satu negeri yang paling berkembang maju di Malaysia. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada GB Motorcycles kerana memperkenalkan konsep global MotoPlex ini kepada landskap dinamik Pulau Pinang, yang akan membantu kami mengukuhkan lagi kedudukan kami dan meningkatkan kehadiran kami di Malaysia. Motoplex ialah rumah bagi jenama ikonik Piaggio mereka di bawah satu bumbung, kami dapat menawarkan rangkaian yang lebih luas untuk bakal pelanggan yang mencari pengalaman dua roda Itali yang diperkaya dengan disokong oleh gaya, teknologi, prestasi unggul dan warisan yang kaya.”

Kedai MotoPlex memperkenalkan keghairahan bermotorsikal Itali di bawah satu bumbung dengan menawarkan gambaran keseluruhan yang menarik tentang keseluruhan Kumpulan Piaggio, mencerminkan visi inovatif Kumpulan dan pengalaman unik. Encik Rewi Hamid Bugo menyambung “Pembukaan MotoPlex akan membantu kami mengukuhkan lagi kedudukan kami dan meningkatkan kehadiran kami di Malaysia. MotoPlex ialah rumah bagi jenama ikonik Piaggio. Mempunyai mereka di bawah satu bumbung, kami dapat menawarkan rangkaian yang lebih luas untuk bakal pelanggan yang mencari pengalaman dua roda Itali yang diperkaya dengan disokong oleh gaya, teknologi, prestasi unggul dan warisan yang kaya.” mencerminkan pengukuhan pesat rangkaian pengedaran Kumpulan di Malaysia. Kami telah melihat kejayaan besar dengan konsep MotoPlex dengan pelancaran MotoPlex Petaling Jaya dan kami telah mencari masa yang sesuai untuk memperkenalkan konsep MotoPlex di seluruh negara satu hentikan pengalaman peruncitan automotif yang menepati citarasa individu yang mempunyai nilai tinggi. Konsep ini sangat sesuai untuk pasaran Malaysia dan sejajar dengan rancangan pengembangan Kumpulan Didi di seluruh negara.”

“Kami amat berbesar hati untuk mempamerkan semua jenama premium Piaggio Group, termasuk Vespa, Aprilia dan Moto Guzzi, di bawah satu bumbung di MotoPlex Butterworth. Bersama dengan budaya antarabangsa dan tempatan di Pulau Pinang, MotoPlex Butterworth membawa pengalaman bermotosikal yang menarik dan memperkaya, dengan keaslian Itali, melalui jenama legenda yang terkenal dengan gaya, teknologi dan warisan mereka, dan yang telah mengubah konsep mobiliti individu dan kebebasan. Kami komited untuk melayani penunggang dengan penuh semangat dan dedikasi di kedai berkonsepkan 3200 kaki persegi kami yang lengkap dengan kawasan perkhidmatan yang dikendalikan oleh juruteknik dua roda yang berkemahiran tinggi. Kami bukan hanya membuat kenderaan. Kami mengubah cara orang bergerak.” kata Encik Kheoh Hock Seng, Pengarah, GB Motorcycles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *