HONG LEONG YAMAHA MOTOR TELAH MELANCARKAN MODEL MOTOSIKAL UNTUK PASARAN MALAYSIA YAMAHA 135LC FI BARU

Hong Leong Yamaha Motor hari ini telah melancarkan model motosikal 135cc paling berkuasa, Klac Auto eksklusif untuk Malaysia iaitu Yamaha 135LC FI baharu.Dato’ Dr Jim Khor, Pengarah Urusan Kumpulan Hong Leong Industries Berhad berkata model baharu itu pastinya melangkaui dan memenuhi keperluan peminat motosikal di Malaysia. “Model ini telah direka dan dibangunkan untuk bukan sahaja memenuhi keperluan majoriti penunggang Malaysia daripada motosikal semasa perjalanan harian mereka, tetapi juga terbukti menjadi kuasa besar di jalan raya.”

Yamaha 135LC FI yang dipertingkatkan menggunakan Suntikan Bahan Api Klac Auto 135cc EU4 yang baharu, dengan prestasi yang dipertingkatkan untuk pecutan lancar. Penunggang juga boleh menikmati keseronokan menunggang yang lebih baik dan tunggangan yang lebih lancar pada rangka badan yang direka bentuk semula yang lebih ringan dengan aerodinamik yang dipertingkatkan. Sebagai sebuah peningkatan keselamatan, model ini kini dilengkapi dengan Brek Cakera Belakang dengan lengan ayun yang direka bentuk baru untuk kuasa brek yang sangat baik.

Dengan mengunakan Lampu Depan LED, Lampu Pilot dan Lampu Belakang LED baharu, Yamaha 135LC FI kini kelihatan lebih lasak bergaya. Model itu kini turut hadir dengan speedometer digital baharu yang memberikan lebih banyak tunggangan maklumat berbanding pendahulunya, sambil menampilkan tangki bahan api yang lebih besar iaitu 4.6L untuk membolehkan penunggang mempunyai peningkatan jarak tempuh menunggang pada setiap tangki penuh.

Yamaha 135LC FI baharu ditampilkan dalam 4 (empat) warna bergaya: Ruby Red, Crystal Cyan, Midnight Star, dan Desert Storm Edisi Khas yang disertakan bersama Bakul Premium Yamaha. Bakul Premium Yamaha yang direka khas, dibangunkan secara eksklusif untuk penunggang Malaysia, terdiri daripada bahagian buka dan tutup untuk melindungi barangan peribadi daripada basah pada hari hujan, selain mempunyai alur keluar pengecas USB untuk mengecas peranti elektronik penunggang.

Yamaha 135LC FI baharu akan tersedia di semua pengedar sah Yamaha di seluruh negara pada 14 Mac, 2022 dengan harga runcit yang disyorkan RM 7,798.00 untuk warna standard dan RM 8,198 untuk Edisi Khas, tidak termasuk yuran pendaftaran dan perlindungan insurans. Di samping itu, setiap pemilik baru daripada model Yamaha 135LC FI akan menerima kunci cakera keselamatan dengan pembelian mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *