Mercedes-Benz Malaysia dan Asbenz memperkenalkan Autohaus baharu terkini di Langkawi

Mercedes-Benz Malaysia dan Asbenz bersama-sama telah melancarkan Autohaus terbaharunya di Langkawi, ini menandakan satu peristiwa penting dan sejarah mereka selama 20 tahun di Negeri Kedah. Autohaus terbaharu ini menampilkan piawaian jenama runcit kenderaan mewah terkini, yang mana ianya memenuhi keperluan pelanggan eksklusif untuk kenderaan mewah Mercedes-Benz di pulau ini.

Amanda Zhang, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif Mercedes-Benz Malaysia berkata, “Autohaus baharu di Langkawi sebagai bukti dalam dedikasi kolektif kami yang tidak berbelah bahagi dengan rakan kongsi kami, Asbenz, untuk memberikan pengalaman pelanggan yang luar biasa. Perhatian yang teliti terhadap perincian dalam reka bentuk dan fungsi Autohaus mencerminkan komitmen Mercedes-Benz sendiri terhadap kemewahan dan inovasi. Asbenz secara konsisten menunjukkan keupayaan untuk mencipta ruang yang menawarkan bukan sahaja kenderaan tetapi gaya hidup. Dengan tambahan terbaharu ini, pelanggan di Langkawi akan mengalami pengalaman di mana kecanggihan, teknologi, dan perkhidmatan terkemuka bersatu untuk meningkatkan perjalanan mereka di setiap peringkat.”

Goh Chuan Kiong, Pengarah Urusan, Asbenz Stern Sdn Bhd berkata, “Di Asbenz, perjalanan kami bersama Mercedes-Benz Malaysia pencapaian dikongsi bersama untuk kejuruteraan mewah dan jitu. Hari ini, dengan bangganya kami meluaskan legasi kami ke Langkawi, kami teruja untuk menawarkan pelanggan kami yang dihargai bersama model Mercedes-Benz yang terbaik, yang dipadankan dengan dedikasi kami terhadap perkhidmatan pelanggan yang tiada tandingan oleh juruteknik terlatih kami. Barisan model Mercedes-Benz kami yang menarik datang dengan harga bebas cukai, meningkatkan daya tarikan tawaran kami. Melengkapkan ini, bilik pameran kami yang baru dibuka yang mempunyai pasukan juruteknik terlatih dengan teliti, bersedia untuk memberikan sokongan dan perkhidmatan yang luar biasa kepada pelanggan yang meneroka dunia kemewahan Mercedes-Benz.”

Autohaus, yang meliputi ruang pameran dan kemudahan seluas 15,696 kaki persegi, ialah pusat auto sehenti yang komprehensif yang terletak di sebidang tanah seluas 38,323 kaki persegi. Ia mempunyai kemudahan seperti Star Lounge dan akses kepada koleksi gaya hidup Mercedes-Benz. Bersama-sama, mereka mencipta pengalaman mewah yang merangkumi semua untuk pelanggan. Perluasan di Langkawi ini juga menyediakan pelanggan akses eksklusif kepada model kenderaan premium jenama itu termasuk Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, dan Mercedes-Benz G-Class dengan harga bebas cukai yang menarik.

Autohaus baharu Asbenz mempunyai sehingga 10 ruang kerja yang lengkap, direka dengan teliti untuk menampung keperluan servis sehingga 70 kenderaan dalam masa sebulan. Penyelenggaraan perkhidmatan berjadual dan pembaikan yang besar dijalankan oleh juruteknik terlatih bertauliah Mercedes-Benz memastikan kualiti perkhidmatan untuk semua pelanggan.

Autohaus juga bersedia untuk melayani pelanggan Mercedes-EQ jenama dengan kemudahan pengecasan yang menunjukkan dedikasinya terhadap masa depan mobiliti. Tawaran pembezaan perkhidmatan lain terdiri daripada Perkhidmatan Ekspres 2.0, perkhidmatan pintu ke pintu, drop & go, tempahan dalam talian, DSDPay, perkhidmatan penyelenggaraan dan pakej penjagaan, pembaikan unit dan diagnosis elektrik, bantuan tepi jalan/kecemasan 24 jam, bantuan dalam proses tuntutan insurans sehingga kelulusan, dan pembaharuan insurans dan cukai jalan.

Sehingga kini, Asbenz telah melabur sejumlah RM15 juta secara keseluruhan termasuk pelaburan terkini RM2 juta kepada Asbenz Langkawi Autohaus. Ia kini mengendalikan sejumlah empat Autohaus yang terletak di Kedah, Pahang, dan Terengganu.