No 1 Malaysia B-Segmen Honda City Edisi Khas 2019

Honda Malaysia  hari ini memperkenalkan Edisi Khas untuk model terlarisnya, Honda City di pasaran. Edisi Khas Honda City ini menawarkan dua pilihan warna – White Orchid Pearl and Passion Red Pearl.

Edisi Honda City kini boleh didapati dengan ciri tambahan serta menawarkan lebih banyak kemudahan kepada para pelanggan seperti Digital Recorder Video (DVR), Pembaca Tol Terbina, Tempat simpanan barangan dan Visor Pintu. DVR menawarkan ketenangan  semasa memandu dengan ciri fungsi keselamatan yang merekodkan perjalanan semasa di jalanraya, termasuk rakaman pandangan belakang untuk rakaman semua arah. Sementara itu, alat pembaca tol terbina, menawarkan kemudahan untuk pengguna tol yang kerap semasa melalui tol, untuk digunakan sebaik sahaja kad Touch & Go disambungkan. Ciri ini menyambung terus kepada sumber kuasa kereta, tanpa memerlukan bateri tambahan dan mengeluarkan semua masalah untuk menukar bateri.

Edisi Khas Honda City juga dilengkapi dengan Visor Pintu yang direka secara aerodinamik yang pada asasnya bertindak sebagai pengawal hujan di mana pemandu atau penumpang di dalam kereta boleh menurunkan tingkap sedikit ke bawah untuk udara segar apabila hujan. Tempat susun barang yang disediakan memastikan setiap item disimpan untuk kemudahan semasa perjalanan harian. Ciri-ciri praktikal ini diharapkan ia dapat meningkatkan nilai Edisi Khas Honda City sebagai kenderaan

pakej kompetitif di segmen B-..

Mengulas mengenai Edisi Khas Honda City, Encik Toichi Ishiyama, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia berkata, “Selama bertahun-tahun, Honda City telah menjadi model segmen B paling laris di Malaysia. Sebagai satu cara untuk memberi nilai lebih kepada rakyat Malaysia yang sangat menyokong Honda Malaysia, kami telah membuat keputusan untuk memperkenalkan Edisi Khas Honda City dengan harga yang menarik sebanyak RM75,955 ** bersempena dengan Kempen Milestone Unit 900,000. Saya harap orang ramai boleh merebut peluang ini dan lawati mana-mana 98 pengedar Honda kami di seluruh negara untuk melihat, memandu ujian dan menempah Edisi Khas Bandar Raya hari ini! “.

Honda City merupakan penyumbang jualan terbesar untuk Honda Malaysia, ia telah menyumbang 34% kepada jumlah jualan untuk Syarikat di samping mengekalkan kedudukannya no. 1 dalam segmennya dari Januari hingga Julai 2019 . menyumbang 50% di rantau Sentral, diikuti oleh rantau Selatan pada 20% dan rantau Utara pada 19% kepada jualan keseluruhan antara Januari hingga Julai 2019.

Dikuasakan oleh enjin 1.5L i-VTEC Honda, yang digabungkan dengan Transmisi Variable Berterusan (CVT) yang dibangunkan di bawah Teknologi Earth Dreams Honda, Edisi Khas Honda City menyediakan prestasi dan kecekapan bahan api yang ideal.

Reka bentuk dalaman City dibangunkan di bawah konsep “Man Maximum, Machine Minimum” Honda  yang direka untuk mengutamakan keselesaan dan ruang untuk kedua-dua pemandu dan penumpang. Kelapangan dan keluasan dalaman Honda City adalah salah satu ciri yang paling menarik, menawarkan “ruang segmen D pada saiz segmen B”. Ruang barangnya kekal sebagai yang terbesar di kelasnya pada 536L, menjadikan City Special Edition sebagai sedan sempurna yang sangat mudah untuk perjalanan di jalanraya baik orang dewasa, pasangan atau keluarga muda, dengan ruang yang cukup untuk beg pakaian.

Honda komited untuk terus memperkenalkan teknologi yang menyumbang kepada keselamatan pelanggan mereka dan semua orang di jalan raya. Edisi Khas City terus menetapkan penanda aras untuk keselamatan di segmen B dengan ciri-ciri seperti Sistem Pengunci Anti-Kunci (ABS), Brake Assist (BA), Kestabilan kenderaan Assist (VSA), Hill Start Assist (HSA), Kecemasan Stop Signal (ESS) dan Pengedaran Brek Elektronik (EBD).

Edisi Khas Honda City berharga RM75,955.00 untuk Pearl Red Passion dan RM76,075.00 untuk White Orchid Pearl. Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau menempah atau memandu ujian Edisi Khas Bandar, pelanggan dijemput untuk melawat mana-mana 98 wakil jualan Honda di seluruh negara atau memanggil nombor Tol Bebas Honda di 1-800-88-2020 atau log ke www.honda.com.my.