Porsche 911 GTS Lebih menarik dan dinamik dari sebelumnya.

Kira-kira satu setengah tahun selepas pelancaran pasaran 992, rangkaian 911 telah menyambut model GTS. Dua belas tahun yang lalu, Porsche memperkenalkan versi GTS pertama dari 911. Kini, generasi baru model kereta sport popular itu telah dilancarkan ianya lebih hebat dan khas dari segi visual, dan dengan dinamik pemanduan yang lebih baik daripada sebelumnya. Enjin boxer enam silindernya menghasilkan 353 kW (480 PS), iaitu 22 kW (30 PS) lebih banyak daripada 911 Carrera S semasa dan 911 GTS sebelumnya.

Lima varian model kini tersedia:

• 911 Carrera GTS dengan pemacu roda belakang, seperti Coupé dan Cabriolet

• 911 Carrera 4 GTS dengan pemacu semua roda, seperti Coupé dan Cabriolet

• 911 Targa 4 GTS dengan pacuan semua roda

Transmisi dual-clutch Porsche lapan kelajuan (PDK) atau manual tujuh kelajuan, serta suspensi khusus GTS dengan Porsche Active Suspension Management (PASM), dan sistem brek berprestasi tinggi dari 911 Turbo, memastikan yang sentiasa unggul. Pemanduan telah ditingkatkan lagi dengan pakej Reka Bentuk dan Ringan, yang akan tersedia di GTS untuk pertama kalinya dan menjimatkan hingga 25 kilogram.Tampilan sporty yang kurang bersahaja dari model baru ini mempunyai elemen corak badan yang berbeza hitam dan kawasan lampu yang gelap.  Di bahagian dalaman juga berwarna Hitam yang dominan. Banyak ciri yang diperbuat daripada microfibre Race-Tex mewujudkan suasana yang dinamik dan elegan. Generasi terbaru Porsche Communication Management (PCM) membawa banyak peningkatan dalam operasi dan sambungan.

Teknologi khas dan sistem ekzos sport yang unik dengn tiga liter turbocharged flat-enam pada 911 GTS baru menghasilkan 353 kW (480 PS). Tork maksimum ialah 570 Nm, peningkatan 20 Nm berbanding pendahulunya. Zero hingga 100 km / j hanya mengambil masa 3.3 saat dalam 911 Carrera 4 GTS Coupé dengan transmisi Porsche dual-clutch (PDK) lapan-kelajuan: tiga persepuluh lebih cepat daripada pendahulunya. Transmisi manual tujuh-kelajuan dengan lemparan pendek tersedia untuk semua model 911 GTS sebagai alternatif kepada PDK.

Sistem penggantungan suspensinya, berasal dari 911 Turbo dan diubahsuai untuk GTS, memenuhi tuntutan prestasi yang tepat. Suspensi Aktif Porsche (PASM) standardnya, peredam bertindak balas terhadap perubahan dinamik dengan sepantas kilat. Dalam Coupé dan Cabriolet, PASM adalah standard, digabungkan dengan casis sport lebih rendah 10 milimeter. Konsep spring helper di belakang berpunca dari model Turbo: pegas utama berada dalam keadaan tegang dalam semua keadaan pemanduan. Rebound tetap sama. Casis 911 Targa 4 S dengan PASM digunakan untuk 911 Targa 4 GTS.

Para jurutera juga telah menyesuaikan prestasi berhenti untuk menyesuaikan dengan peningkatan prestasi GTS, yang menggunakan sistem brek berprestasi tinggi dari 911 Turbo. Roda aloi  20-inci (depan) dan 21-inci (belakang) adalah dari 911 Turbo. Sistem ekzos sukan standard bertanggungjawab untuk soundtrack yang lebih emotif, khas untuk GTS .

Semua model 911 GTS  mempunyai pakej Sport Design, dengan trim khas untuk kusen depan, belakang dan sisi. Model ini juga dilengkapi dengan lampu LED standard dengan Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). Lampu belakang unik untuk model GTS.

Pakej reka bentuk ringan dan kurang berat, lebih banyak tenaga. Pemanduan diperbaiki lagi dengan pakej Reka Bentuk Ringan. Hingga 25 kg akan dijimatkan oleh tempat duduk  bertetulang serat karbon (CFRP) yang lebih ringan, kaca ringan untuk tingkap sisi dan belakang, dan bateri di kurangkan beratnya. Tempat duduk belakang juga dikeluarkan. Peningkatan prestasi lain termasuk stereng gandar belakang sebagai standard dalam pakej peralatan ini dan sentuhan aerodinamik tambahan.

Bahagian dalam pula Race-Tex hitam dan Sports Seats Plus standard.Perincian sporty model GTS terus dengan gear transmisi manual tujuh-kelajuan pilihan telah dipendekkan sebanyak 10 mm. Roda kemudi GT Sport serta paket Sport Chrono dengan suis mod, aplikasi Porsche Track Precision dan paparan suhu tayar adalah ciri standard. Sport Seats Plus standard dengan penyesuaian empat arah elektrik memberikan sokongan, keselesaan dan kemudahan sisi. Penebat dalaman telah dikurangkan, yang meningkatkan akustik memandu emosi.

Bahagian tengah tempat duduk,  roda kemudi, pemegang pintu dan sandaran tangan, penutup ruang penyimpanan dan tuas gear semuanya dalam bahan gentian mikro. Dengan pakej dalaman GTS, jahitan hiasan boleh didapati di Carmine Red atau Crayon sebagai pilihan. Tali pinggang keledar dan huruf GTS bersulam di sandaran kepala, kaunter putaran dan jam Sport Chrono hadir dalam warna yang sama. Sisipan hiasan pada papan pemuka dan trim pintu adalah Carbon matt dengan pakej dalaman GTS.

Konsep paparan dan operasi baru dengan Android Auto *Generasi baru Porsche Communication Management (PCM) mempunyai fungsi tambahan dan operasi yang dipermudahkan. Kawasan sentuhan di menu Media telah diperbesar. Pembantu suara yang lebih baik * mengenali pertuturan semula jadi dan dapat diaktifkan dengan “Hey Porsche”.Pengguna iOS dan Android akan menikmati sambungan sepenuhnya. Dengan Apple Car Play® * dan sekarang Android Auto *, fungsi telefon bimbit yang sesuai dapat digunakan sepenuhnya dalam model Porsche 911 GTS baru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *