ROYAL ENFIELD EDISI TAHUNAN KE-12 KINI KEMBALI DENGAN KEMUNCAK SAMBUTAN DI MALAYSIA

Royal Enfield, adalah antara sebuah jenama motosikal pengeluaran tertua di dunia, pada kali ini dengan sukacitanya mereka telah mengumumkan edisi ke-12 Royal Enfield One Ride yang telah dinanti-nantikan. Ekstravaganza motosikal global ini, sememangnya terkenal sebagai salah satu acara motosikal selama sehari terbesar di dunia dari peminat seluruh pelusuk dunia untuk bersatu dalam semangat persaudaraan dan pengembaraan.

Encik Rewi Hamid Bugo, Pengerusi Kumpulan Didi menyebut, “Edisi ke-12 Royal Enfield One Ride telah menjanjikan menjadi satu perhimpunan penunggang motosikal yang luar biasa. Kami mempunyai lebih daripada 600 penunggang Royal Enfield dari Malaysia dan seterusnya akan berkumpul untuk satu acara tunggangan bergaya lagi mendebarkan, ini menjadikannya perhimpunan dan tunggangan motosikal terbesar untuk peminat Royal Enfield sempena menyambut Hari Malaysia dan kegembiraan bersama-sama bersatu semangat menunggang motosikal.”

Royal Enfield Malaysia oleh Kumpulan Didi, adalah sangat teruja untuk menganjurkan Royal Enfield One Ride dengan kerjasama Malaysian Vintage & Classic Basikal Tentera dan Kelab Motosikal Kelas Selangor. Dijadualkan pada 16 dan 17 September 2023 yang lepas bertempat di Dataran Pantai Batu Laut, Banting  Selangor, One Ride tahun ini menjanjikan pelbagai aktiviti menarik dan tarikan yang akan menjadikannya acara yang tidak dapat dilupakan. Acara rasmi acara ini akan diserikan oleh kehadiran YBHG yang dihormati. Dato’ Amirul Azizan Bin Dato’ Sri Abd Rahim di Dataran Pantai Batu Laut, Banting Selangor.

Tahun ini, Royal Enfield turut menekankan mesej tanggungjawab dan kemampanan dengan hashtag #LeaveEveryPlaceBetter. Ini menggalakkan komuniti penunggangnya untuk mengamalkan amalan perjalanan yang bertanggungjawab, memastikan perjalanan mereka meninggalkan kesan positif kepada tempat yang mereka terokai. Royal Enfield percaya bahawa dengan bermotosikal bukan  sahaja ianya hanya mengenai destinasi tetapi ia juga tentang perjalanan dalam memelihara keindahan alam sekelilingnya di sepanjang perjalanan nanti. Sertai kami Royal Enfield untuk hari persahabatan yang tidak dapat dilupakan, pengembaraan, dan keseronokan menunggang. Kongsi pengalaman anda dengan kami menggunakan hashtag rasmi:

#OneRide2023 #LeaveEveryPlaceBetter #RoyalEnfield #RidePure #PureMotorcycling #OneMalaysia