ROYAL ENFIELD SESUATU YANG UNIK BERSAMA SUPER METEOR 650

Royal Enfield, peneraju global dalam segmen motosikal bersaiz sederhana (250cc – 750cc), hari ini telah melancarkan motosikal baharunya yang di rasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Mohd Hairi Bin Mad Shah, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Pembangunan Keusahawanan, Koperasi dan Sumber Manusia Johor, YB Tuan Raven Kumar A/L Krishnasamy, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Alam Sekitar, Warisan dan Kebudayaan, Tuan Haji Suhairi Bin Haji Hashim, Pengarah Jabatan Pelancongan Johor, Super Meteor 650, yang bersedia untuk meningkatkan lagi pertumbuhan jenama yang sudah kukuh global dan dalam pasaran Malaysia.

Royal Enfield, jenama motosikal tertua dalam pengeluaran berterusan mencipta motosikal yang direka dengan sejak 1901, telah mengalami pertumbuhan 150% dalam pasaran motosikal APAC sejak lima tahun lalu, disokong oleh peminat motosikal & budaya masyarakat merentasi pasaran. “Kami teruja untuk melancarkan Super Meteor 650 di Malaysia. Ia adalah motosikal penjelajah retro tulen yang sangat sesuai dengan gaya hidup di Malaysia dan merupakan tambahan yang lengkap kepada rangkaian motosikal bersaiz sederhana kami yang semakin berkembang. Komuniti menunggang Royal Enfield dan budaya bermotosikal di Malaysia adalah salah satu yang semakin meningkat dan terus berkembang dan kami telah mengambil maklum balas yang meluas daripada penunggang di sini untuk memastikan motosikal yang sempurna untuk mereka.” Kata Encik Rewi Hamid Bugo, Pengerusi Kumpulan Didi “Tunggangan motosikal berubah dengan demografi baharu, semakin ramai penunggang meminati cara hidup bermotosikal.

Oleh itu, kami melihat peralihan yang kuat ke arah motosikal yang boleh diakses yang boleh yang berfungsi dengan gaya hidup penunggang, sama ada menunggang melalui jalan bandar yang sibuk atau menyusuri jalan kawasan luar bandar yang indah. Menunggang ergonomik diperhalusi untuk menawarkan pengalaman menunggang dengan santai namun terkawal seperti penunggang di Jepun dan kami yakin ini akan memberi kami permulaan yang hebat kepada kejayaan kami dalam pasaran ini.” kata Anuj Dua, Ketua Perniagaan pasaran Asia Pasifik, Royal Enfield di pelancaran Malaysia.

Super Meteor dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada Minggu Motosikal Antarabangsa Desaru di Johor, yang menyaksikan rakan media dan pelanggan menikmati motosikal Cruiser tulen dari Royal Enfield merentasi jalan dan pengalaman yang indah. Motosikal premium teratas dalam portfolio Royal Enfield, Super Meteor 650. Ia menggabungkan kawalan rapi dan instrumentasi dengan ergonomik penunggang yang santai, kestabilan mantap di lebuh raya dengan keseronokan tunggangan walaupun di jalan-jalan yang paling berliku di mana ianya sentiasa berubah arah. Enjinnya yang fleksibel dan lancar mempunyai tork yang besar dan gaya retro diselitkan dengan DNA Royal Enfield yang boleh dikenali dengan jelas.

Pada tahun kewangan 2022/23 Royal Enfield mencapai jumlah jualan tertinggi pernah melebihi 9.3 juta motosikal di seluruh dunia untuk pertama kali. Royal Enfield juga mencatatkan bahagian pasaran tertingginya dalam keseluruhan segmen motosikal. Super Meteor 650 boleh didapati di pengedar di seluruh negara pada harga pengenalan bermula pada MYR 37,900 untuk Super Meteor Single (Astral), MYR 38,300 untuk Super Meteor Dual (Interstellar) dan MYR 39,300 untuk Super Meteor Tourer (Celestial).

#SuperMeteor650 #PureCruising #PureMotorcycling #RoyalEnfiel

GALERI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *