ROYAL ENFIELD HUNTER 350 KINI ADA DI MALAYSIA

Royal Enfield, peneraju global dalam segmen motosikal bersaiz sederhana (250cc – 750cc), hari ini telah mengumumkan perlancaran model terbaru mereka iaitu Hunter 350 serba di Malaysia. Motosikal yang direka untuk kegunaan di dalam bandar. Hunter 350 baharu ini adalah roadster dengan imej Royal Enfield yang bergaya, padat dan berotot, yang dengan mudah menyusuri jalanan bandar yang sesak dan juga jalan-jalan di pinggir bandar dengan selesa. Motosikal ini telah pun menerima maklum balas hebat daripada pelanggan di seluruh dunia. Sebagai contoh, Hunter 350 telah banyak menempa banyak kejayaan untuk Royal Enfield di India, dengan lebih 100,000 tempahan dan mempunyai 100,000 pemilik . Hunter 350 telah menjadi penyumbang jumlah tertinggi untuk Royal Enfield di India, ianya adalah unik dalam barisan Royal Enfield. Dibina pada siri J 350cc yang memenangi anugerah platform, digabungkan dengan casis Harris Performance, yang pasti ianya memberikan ketangkasan di jalan-jalan bandar dan keseronokan di jalan terbuka.

Ia didatangkan dalam dua edisi berbeza Metro Rebel dan Metro Dapper  kedua-duanya dengan trend dan gaya yang digelapkan enjin dan komponen. Metro Rebel mempunyai rupa kontemporari dengan liveri dwi-warna, roda aloi tuang, tayar tanpa tiub lebar dan lampu belakang bulat. Terdapat lima warna dalam dua edisi di Metro Hunter. Ianya adalah pemilihan tiga warna tangki bergaya dan pilihan grafik pada satu edisi, dengan pilihan tiga reka bentuk tangki petrol yang paling tersendiri yang menghiasi Royal Enfield. Kedua-dua edisi Metro dilengkapi dengan roda aloi dan lebih lebar 110/70 x 17” hadapan dan 140/70 x 17” tanpa tiub belakang tayar untuk pengendalian yang bergaya dan brek cakera depan 300mm dan belakang 270mm, ABS dwi saluran. Lampu belakang LED dan gugusan instrumen analog digital premium yang dipaparkan odometer, tripmeter, penunjuk gear, bar graf bahan api dengan amaran bahan api rendah, jam dan peringatan perkhidmatan lengkap pakej bergaya ini.

Semua edisi Hunter menampilkan kawalan hendal yang rapi, dan pencahayaannya suis memberikan sentuhan lembut klasik masa lalu, dan juga dilengkapi dengan port pengecasan USB. Geometri casis pada Hunter 350 direka untuk memberikan nisbah ketinggian kepada berat yang optimum semasa menunggang dan menawarkan keselesaan unggul, dengan tempat duduknya yang lebar, panjang . Hunter ini dikuasakan oleh enjin satu silinder J-siri J-series 349cc yang terkenal di peringkat global, yang dilancarkan pada Meteor dan Classic 350. Disuntik bahan api, ia menghasilkan 20.2 bhp pada 6100 rpm dan 27 Nm tork pada 4000 rpm menghasilkan kuasa yang kuat dan rendah, penghantaran kuasa linear super lancar dengan enjin yang memberikan tindak balas pendikit yang lancar dan bunyi ekzos tersendiri yang sesuai dengan watak Hunter. Dengan aci pengimbang utama untuk mengurangkan getaran, ia terasa responsif dan halus manakala penukaran gearnya lancar dari kotak gear 5-kelajuan yang dioptimumkan.

Ditujukan untuk mereka yang inginkn gaya hidup yang lebih segar dan muda dengan penuh gaya bermotosikal, Hunter tersedia untuk tempahan di Malaysia di semua kedai Royal Enfield. Ditambah pula dengan  penampilan bergaya ialah koleksi Pakaian Gaya Hidup yang dibina khas dan Aksesori Motosikal Tulen. Hunter 350 baharu akan berharga bermula pada 22,000 MYR – Siri Dapper dan Siri Rebel akan berharga 22,200 MYR di Malaysia.

#RoyalEnfieldHunter350 #Hunter350 #AShotOfMotorcycling #Hunter350 #AShotOfTorque #AShotOfStyle #AShotOfFun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *