‘’TOYOTA OUTRUN 2023’’ MEMPERKASA LEBIH 4,300 PESERTA UNTUK BERLARI BERSAMA BAGI MENGUMPUL DANA UNTUK PERSATUAN KANSER KEBANGSAAN MALAYSIA

Selepas 4 tahun, UMW Toyota Motor  telah menganjurkan kali yang kedua Toyota OutRun 2023 pada Ahad yang lepas, 15 Januari 2023 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Acara itu telah berjaya mendaftarkan lebih 4,300 peserta.Tema untuk kali ini di Toyota OutRun 2023 ialah All for One, Run for All. Temanya selaras dengan UMW Visi baharu Toyota Motor iaitu Move Your World. Idea All for One, Run for All berpunca daripada idea untuk menjadikan larian, yang dilihat sebagai sukan yang agak individualistik, sebagai sesuatu yang lebih kolektif. Setiap orang boleh mencabar keupayaan  mereka sendiri apabila berlari bersama dan memperkasakan pergerakan di kalangan semua yang terlibat.

Start Your Impossible (SYI) ialah kempen yang menggalakkan semua orang mencabar diri mereka sendiri, sempena Olimpik Tokyo 2020. Sebagai sebahagian daripada inisiatif, UMW Toyota Motor yang menganjurkan acara Toyota OutRun pertama mereka pada 2019 dengan lebih 3,000 peserta yang hadir dengan kutipan akan dibawa ke Majlis Paralimpik Malaysia.

Mengulas kejayaan acara itu, Presiden UMW Toyota Motor, Ravindran K. berkata, “Kami gembira melihat sambutan dan penyertaan yang menggalakkan untuk acara Toyota yang kedua OutRun, yang dilakukan pada skala yang lebih besar berikutan kejayaan acara pertama, pada 2019. Sebagai sebahagian daripada komitmen CSR kami, kami telah bekerjasama dengan Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM) untuk inisiatif tahun ini, di mana 100% daripada hasil pendaftaran, bernilai kira-kira RM170,000, akan disumbangkan kepada mereka”.

Acara tahun ini dianjurkan pada skala yang lebih besar di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Yang bermula daripada perlumbaan 5km dan 10km, Toyota OutRun 2023 dipenuhi dengan aktiviti yang menyeronokkan. Para peserta turut dihiburkan dengan persembahan artis, De Fam, serta penampilan duta Toyota Yaris, Janna Nick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *