UMW Toyota terus merekodkan pretasi jualan positif untuk bulan Mei 2024

UMW Toyota Motor Sdn Bhd (UMWT) merekodkan prestasi positif yang berterusan berakhir Mei 2024 dengan mencapai jumlah jualan bulanan sebanyak 8,422 unit (Toyota + Lexus). Dengan pencapaian ini, jumlah jualan tahunan sehingga Mei 2024 kini berjumlah 39,211 unit.

Sebagai jenama kenderaan yang komited untuk memupuk semangat kebahagiaan untuk semua, visi Toyota melangkaui kecemerlangan automotif. Melalui inisiatif yang melangkaui sempadan konvensional, Toyota berusaha untuk meningkatkan kualiti hidup dan menggalakkan pertumbuhan inklusif merentas masyarakat.

Komitmen terhadap Kelestarian Komuniti dan Alam Sekitar

Komitmen UMWT terhadap kelestarian komuniti dan alam sekitar ditunjukkan melalui program Toyota Eco Youth (TEY) ke-23, yang dilancarkan dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Program peringkat kebangsaan ini memperkasakan pelajar berumur 13 hingga 17 tahun dari 16 sekolah di seluruh negara, memfokuskan kepada Kaedah 8 Langkah Penyelesaian Masalah (PSM) Toyota untuk menggalakkan pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah.

Sejak penubuhannya pada tahun 2001, TEY telah melibatkan lebih 300,000 pelajar dari 521 sekolah, memupuk legasi penjagaan alam sekitar. TEY 2024/2025, dengan hadiah wang tunai berjumlah sehingga RM80,000, memberi insentif kepada penyelesaian inovatif dan sejajar dengan pelan tindakan alam sekitar UMWT untuk mencapai sifar pelepasan CO2 menjelang 2050.

UMWT juga mengumumkan edisi ketiga Toyota Start Your Impossible Outrun 2024, larian amal yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran kanser. Dijangkakan di Dataran Merdeka, acara tahunan ini menyokong Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM) melalui dana yang dikumpul.

Mencerminkan kempen Global Start Your Impossible Toyota, acara itu menampilkan pelbagai kategori perlumbaan, termasuk perlumbaan kompetitif dengan kumpulan hadiah RM50,000 dan Fun Run untuk semua peringkat umur. Inisiatif ini menggariskan dedikasi UMWT terhadap tanggungjawab sosial dan perpaduan masyarakat, memberi inspirasi kepada peserta untuk menolak had fizikal mereka dan menyokong tujuan murni.

Datuk Ravindran K., Presiden UMWT, menyatakan, “Prestasi kukuh kami pada bulan Mei menyerlahkan komitmen tanpa henti kami untuk menyediakan kenderaan dan perkhidmatan yang luar biasa yang memenuhi pelbagai keperluan pelanggan kami. Kejayaan program komuniti mengukuhkan dedikasi kami terhadap kelestarian alam sekitar dan tanggungjawab sosial, mengukuhkan peranan kami sebagai peneraju dalam industri automotif dan menjelmakan falsafah ‘Gerakan Dunia Anda’ kami.”

Meraikan Kecemerlangan Sukan Permotoran dalam Jelajah Toyota

Dalam berita sukan, Paul San merangkul kemenangan pertamanya dalam Jelajah Toyota di Templer Park Country Club pada 16 Mei 2024 dengan pusingan akhir empat bawah 68 tahun dengan jumlah tiga hari 208. Amatur Ng Jing Xuen memenangi Kejohanan Wanita, mengalahkan Aretha Pan dengan tiga pukulan. Jelajah Toyota, anjuran Professional Golf Malaysia dan MST Golf, diteruskan dengan Piala Fortuna di Sibu GCC (25-27 Jun) dan Piala Hilux di Sabah GCC (16-18 Julai).

“Dengan terus memperkenalkan penyelesaian mobiliti yang inovatif dan menyokong inisiatif berpaksikan komuniti, kami menyasarkan untuk memacu perubahan positif dan memperkayakan kehidupan pelanggan dan masyarakat kami secara amnya. Usaha kami berakar umbi dalam komitmen mendalam terhadap kecemerlangan dan visi masa depan yang mampan dan inklusif,” tambah Ravindran.

Sebagai sebahagian daripada komitmen mereka untuk meningkatkan pengalaman membeli, UMWT memperkenalkan promo “Peace of Mind” untuk Jun 2024, menawarkan pelanggan pembiayaan sehingga 100% untuk model terpilih. Pembeli kereta boleh menikmati penjimatan promosi yang meluas, termasuk sehingga RM7,500 untuk Yaris Baharu, dengan ansuran pembelian bulanan bermula dari hanya RM688 untuk program Vios serba baharu, Toyota Service Savers seterusnya menawarkan ansuran bulanan yang mudah bermula dari serendah RM31.

UMWT terus berinovasi dan menetapkan penanda aras baharu dalam industri automotif, secara konsisten berusaha untuk memberikan penyelesaian kecemerlangan dan pemikiran ke hadapan.