Porsche mempersembahkan model reka bentuk warisan pertamanya, 911 Targa 4S Heritage Design Edition di Malaysia.

Kuala Lumpur. Sime Darby Auto Performance (SDAP) telah memperkenalkan 911 Targa 4S Heritage Design Edition, 911 yang canggih dengan elemen reka bentuk yang dipengaruhi oleh era ’50-an dan ’60 -an. Elemen reka bentuk luaran dan dalaman yang bersejarah telah ditafsirkan semula dan digabungkan dengan teknologi terkini dari Porsche Exclusive Manufaktur.

“Edisi Reka Bentuk Warisan” didasarkan pada 911 Targa generasi baru 992 dan dilengkapi dengan teknologi terkini untuk casis, sistem bantuan dan infotainment. Ia dikuasakan oleh mesin boxurbo 331 kW (450 PS) berteknologi tinggi, dalam kombinasi dengan transmisi dwi-klac lapan kelajuan, yang membolehkan jentera ini 911 Targa ini mencapai kelajuan (dengan Launch Control) dari 0-100 km / jam dalam waktu kurang dari 3.6 saat dalam perjalanan dengan kelajuan tertinggi 304 km / j.

“Kami mengembalikan penampilan ikonik kami dari era yang berbeza dan membuktikan bahawa Porsche tetap berpegang teguh pada asasnya, walaupun di zaman moden elektrik ini. Edisi Reka Bentuk Warisan 911 Targa 4S membangkitkan kenangan zaman silam di tahun 50-an, 60-an, 70-an, dan 80-an dan terjemahkan dalam unsur-unsur yang menjadikan ianya sebuah kereta sport moden yang pasti akan menggembirakan pelanggan Porsche melalui dimensi gaya hidup, ”kata Christopher Hunter, Ketua Pegawai Eksekutif SDAP.

“Selain kedatangan 911 Targa 4S Heritage Design Edition yang baru, Porsche Center Johor Bahru akan menjadi Pusat Rakan Klasik pertama di Malaysia dan dijadualkan dilancarkan pada akhir tahun ini. Ianya  akan meningkatkan lagi pengalaman pelanggan di mana Porschephiles kini boleh memperbaharui dan mengekalkan Porsche klasik mereka di kemudahan baru ini, ”tambah Hunter.

Edisi Reka Bentuk Warisan 911 Targa 4S Teratas di Malaysia ini bermula dari RM 1,677,409 * dengan pengecualian SST.

Bahagian luar: Warna eksklusif eksklusif dan grafik sport sukan permotoran “Spears”

Warna eksterior Cherry Metallic eksklusif untuk siri 911 menggunakan gaya era 50-an dalam tafsiran moden. Sebagai alternatif, dua warna  (Hitam dan Merah Pelindung), warna logam (GT Silver Metallic) dan warna khas (Crayon) juga tersedia untuk model khas. Porsche juga menawarkan warna individu terpilih berdasarkan permintaan untuk pelanggan yang ingin merancang kelainan bahagian luar kereta mereka untuk keperibadian maksimum.

Satu ciri reka bentuk yang menarik adalah grafik motorsport “Spears” di sayap depan di mana elemen warna putih yang berkualiti tinggi dalam bentuk “Spears”. “Spears/Tombak” ini mengingatkan pada masa awal sejarah sukan permotoran Porsche, ketika kereta lumba mereka dicat selepas perlanggaran untuk menyembunyikan tanda. Kemudian, ianya merupakan salah satu elemen reka bentuk pertama yang digunakan pada pelanggan untuk memperibadikan kenderaan mereka. Terdapat juga grafik sukan  permotoran dengan reka bentuk bersejarah di sisi model khas ini, memberikan pengiktirafan yang tinggi terhadap pakej 911 Speedster Heritage Design 2019. Penampilan sporty dapat ditambah dengan nombor perlumbaan dari 0 hingga 99 atas permintaan.

Dilengkapkan juga dengan huruf yang berwarna emas di bahagian belakang dan di bar Targa, serta puncak Porsche yang bersejarah di penutup hub roda dan bonet, melengkapkan keseluruhan penampilan jentera ini. Edisi Reka Bentuk Warisan 911 Targa 4S mempunyai roda Reka Bentuk Eksklusif 911 Carrera dalam warna hitam berkilat (atau, opsional, dalam satin gloss Platinum) dalam format 20 atau 21 inci dan kaliper brek dicat hitam dengan penampilan klasik. Ciri-ciri reka bentuk lain termasuk lencana Porsche Heritage pada gril ruang bagasi dan tailpipe sukan perak.

Bahagian dalam: Kembalinya ke rekaan asal korduroi

Reka bentuk khas bahagian luar juga dapat dilihat pada bahagian dalaman. Walaupun anda masuk, panel aluminium yang ditampilkan dengan tulisan “911 Targa 4S Heritage Design Edition” menunjukkan eksklusif kenderaan. Tikar lantai Heritage Design adalah perincian yang sepadan.

Lapisan kulit dua warna Bordeaux Red dan kulit kelab Atacama Beige OLEA telah direka khas untuk edisi ini. Pelanggan juga dapat memilih pelapis kulit dua warna dalam warna Hitam dan Atacama Beige. Corduroy, kain yang digunakan dalam Porsche 356, ianya kembali dengan menghidupkan kembali gaya fesyen tahun 50-an. Kain bergaris lembut ini digunakan pada panel tengah tempat duduk dan di panel pintu. Tampilan dalaman keseluruhannya dibulatkan dengan Alcantara® berlubang di Atacama Beige di bahagian depan dan tiang A dan B.

Kluster instrumen moden dengan dua paparan tujuh inci beresolusi tinggi, telah mencipta sejarah dalam banyak cara penyampaian antaranya kaunter rev analog mempunyai penunjuk klasik. Semasa jentera ini  dihidupkan, warna  dan digit berubah dari putih ke hijau. Dan garis skala hijau yang sama berasal dari Porsche 356. Jam dari pakej Sport Chrono standard di atas panel instrumen juga mempunyai digit hijau.

Lambang Porsche yang bersejarah juga  luar biasa di sandaran kepala dan roda kemudi, bersama dengan huruf “Porsche Exclusive Manufaktur” yang timbul di penutup ruang penyimpanan. Lencana edisi terhad individu pada panel hiasan di atas petak sarung tangan dilekapkan dengan tangan. Kunci kereta yang dicat dengan warna luaran dan kantung kunci yang terbuat dari kulit dua nada, juga disempurnakan dengan puncak Porsche yang bersejarah,  dari penampilan terhadap setiap perincian dengan detail. Folder dokumen kulit dan penutup kereta dalaman yang direka khas  untuk tujuan kenderaan  barang pengumpul yang sebenar.

Pakej Reka Bentuk Warisan: Elemen dalaman terpilih untuk semua tahun 911an

Bersama dengan pengenalan 911 Targa 4S Heritage Design Edition, elemen dalaman terpilih akan tersedia untuk semua model 911 terkini.

Pakej Pure Heritage Design ini merangkumi:

-Pelapis kulit dua jenis pada kulit kelabu Hitam / OLEA di Bordeaux Red dan Atacama Beige

-Panel tempat duduk utama dan panel pintu  korduroi

-Kelompok instrumen dalaman dengan Reka Bentuk Warisan asal.

-Jam Heritage Design Sport Chrono (bersama dengan pilihan pakej Sport Chrono pilihan)

-Lambang Porsche bersejarah timbul di bahagian utama.

-Logo “Porsche Exclusive Manufaktur” tertera di penutup ruang penyimpanan

-Tali pinggang keledar di Atacama Beige (dalam kombinasi dengan kulit hitam / Atacama Beige dalaman)

-Lencana 911 dalam perak

-Pintu pintu dari aluminium dengan logo 911 timbul

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai 911 Targa 4S Heritage Design Edition yang baru, hubungi Pusat Porsche terdekat anda dan jadualkan temujanji anda sekarang.

Pusat Porsche Ara Damansara: https://bit.ly/911Targa4S-PCAra

Pusat Porsche Sungai Besi: https://bit.ly/911Targa4S-PCSgBesi

Pusat Porsche Pulau Pinang: https://bit.ly/911Targa4S-PCPenang

Pusat Porsche Johor Bahru: https://bit.ly/911Targa4S-PCJB